Het kleurrijke Murano snoepje

Het kleurrijke Murano snoepje

Wanneer je aan Venetië denkt, komen ongetwijfeld de prachtige kanalen, de romantische gondeltochten en de imposante Basiliek van San Marco in je op. Maar wist je dat Venetië ook wereldberoemd is om een ander, kleiner kunstwerk? Het Murano snoepje!

Het Murano snoepje is afkomstig van het eiland Murano, bekend om zijn eeuwenoude traditie in glasbewerking. De unieke snoepjes worden met de hand gemaakt. Elk snoepje is een klein kunstwerkje op zichzelf, met fascinerende patronen en sprekende kleuren.

Het productieproces is een ware performance om te zien. Meesterglasblazers scheppen, buigen en vormen het glas met ongelofelijke precisie en snelheid. Binnen enkele minuten ontstaat er een prachtig snoepje, dat vervolgens met de hand wordt afgewerkt.

Of je nu in Venetië bent of thuis, het Murano snoepje is een must-have. Breng een bezoek aan een van de vele winkels op Murano, waar je de meesterglasblazers aan het werk kunt zien. Of bestel ze online voor een authentiek stukje Venetië, rechtstreeks bij je thuis bezorgd. 

Murano is niet alleen wereldberoemd om deze glazen vintage snoepjes, maar ook om divers glaswerk als vazen, sculpturen en alles wat je maar van glas kunt maken. Met name de vintage snoepjes zijn populair, omdat ze voor iedereen betaalbaar zijn, en super leuk decoratiemateriaal.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.