Ga voor zelfgemaakt lavendelijs!

Ga voor zelfgemaakt lavendelijs!

Waarom zou je eigenlijk zelf lavendelijs maken? Hier vind je de antwoorden op deze vraag.

Lavendel heeft een unieke, subtiel bloemige smaak die het ijs een onderscheidende smaakbeleving geeft. Het kan een verrassend en smaakvol dessert zijn en is weer eens wat anders.

Lavendelijs wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zoals verse lavendelbloemen en melk/room. Dit maakt het een gezondere keuze in vergelijking met veel industrieel geproduceerde ijssoorten. Het is ook nog eens leuk om te maken!

Het koele, verfrissende karakter van lavendelijs maakt het een heerlijk toetje om van te genieten op warme zomerdagen. Wist je dat lavendel een rustgevende uitwerking heeft?

Kortom, lavendelijs combineert de rustgevende eigenschappen van lavendel met een unieke, verfijnde smaak, wat op een leuke manier geserveerd kan worden in vintage ijscoupes. Hierdoor is een creatieve en onderscheidende manier om jouw gasten te verrassen met een heerlijk homemade dessert.

Hier is een recept voor heerlijk homemade lavendelijs!

Ingrediënten:

- 250 ml verse room (of volle melk)
- 100 ml volle melk
- 80 gram suiker
- 2 eetlepels gedroogde lavendelbloemenblaadjes
- 2 eierdooiers

Bereiding:

1. Breng de room, melk en suiker samen in een pan op medium vuur. Roer af en toe tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de gedroogde lavendelbloemenblaadjes toe en laat 30 minuten tot 1 uur trekken, zodat de smaak goed wordt opgenomen.

2. Zeef de melkmix door een fijne zeef om de lavendelblaadjes te verwijderen. Druk met een lepel op de blaadjes zodat je alle smaak eruit krijgt.

3. Klop de eierdooiers los in een aparte kom. Voeg beetje bij beetje de warme melkmix toe aan de eierdooiers, terwijl je voortdurend blijft roeren. Dit voorkomt dat de eieren stollen.

4. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur, terwijl je blijft roeren, tot het mengsel licht bindt en een crèmige textuur heeft.

5. Laat het mengsel volledig afkoelen in de koelkast, minimaal 4 uur of tot het volledig koud is.

6. Giet het mengsel in een ondiepe, hittebestendige schaal en plaats in de vriezer. Roer het ijs elke 30-60 minuten tot het begint te bevriezen, om ijskristallen te voorkomen.

7. Blijf roeren totdat het ijs de gewenste textuur heeft, ongeveer 2-3 uur. Serveer direct of bewaar in de vriezer.

Tip: Voeg eventueel nog wat gedroogde lavendelbloemtoppen toe voor een extra mooie presentatie.

Geniet van jouw zelfgemaakte lavendel-ijs!


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.