Chocoladeletters

Waarom eten wij chocoladeletters met Sinterklaas?

Historisch gezien zijn chocoladeletters voor het eerst geïntroduceerd als onderdeel van de Sinterklaasviering in de 20e eeuw. Chocolatiers begonnen met het produceren van chocoladeletters als een speciale traktatie voor kinderen tijdens deze feestelijke periode. Sindsdien zijn chocoladeletters een onmisbaar lekkernij geworden van het Sinterklaasfeest, en worden nu vaak gegeven als cadeautjes of gewoonweg gegeten als een heerlijke traktatie.

Gezelligheid

Het eten van chocoladeletters met Sinterklaas heeft ook een symbolische betekenis. De letters zijn vaak de eerste letters van de namen van de ontvangers, wat het geven ervan een persoonlijk tintje geeft. Daarnaast brengt het eten van chocoladeletters tijdens de feestdagen ook een gevoel van gezelligheid en genegenheid met zich mee.

In dezelfde periode zijn ook de letter theelepeltjes ontstaan. De theelepeltjes werden gegeven als kraamcadeau. Tegenwoordig zijn ze ook leuk als verjaardagscadeau of natuurlijk als Sinterklaascadeautje.

Letter theelepeltjes

Het geven van letters in welke vorm dan ook is tijdloos. Chocoladeletters worden niet verkocht in onze webshop, maar wel diverse letter theelepeltjes. Wie ga jij blij maken met zo'n mooi tijdloos letter theelepeltje? Er zijn verschillende verzilverde exemplaren te vinden in de webshop.

Sofia X

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.