Franse schoollunch: eenvoudig en om te smullen!

Franse schoollunch: eenvoudig en om te smullen!

De geur van vers stokbrood, een blokje kaas en een sappige perzik....In Frankrijk is de lunch zelfs voor kinderen een moment van rust en genieten. Geen haast, maar aandacht voor eenvoud. En dat past perfect bij de sfeer van Sofia's Brocante.

Wat zat er vroeger in de Franse luchtrommel?

Kinderen namen vaak een stuk baguette mee, wat simpel belegd was. Geen ingewikkelde recepten, maar pure smaken.

Zelf maken? Hieronder vind je het recept voor baguette met brie en appel

Ingrediënten
* Vers stokbrood
* Plakjes brie
* Dunne schijfjes appel
* Likje honing of snufje zeezout (optioneel)

Bereiding

Snijd het stokbrood open, beleg met brie, appel en een lepeltje honing, vouw dicht- et voilà! Inpakken in vetvrij papier met een touwtje maakt het extra charmant. Serveer met een perzik of een handje druiven.

Tip: serveer op een mooi brocante bord met een linnen servet erbij voor die echte brocante vibe.

Mooi brocante bordjes vind je hier

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.