Hi!

De liefde voor brocante en reizen zit in mijn bloed. Al vanaf ik kon praten was mijn lijfspreuk: jasje aan, ikke weg! Graag was ik onderweg om de wereld te ontdekken, zo klein als ik was.

Inmiddels staan er bijna 15.000 vlieguren op mijn teller door mijn werk als stewardess.

Schat zoeken

Wat er ook al vroeg in zat is het schat zoeken, wat ik graag deed op het strand of in het bos. Mooie schelpen, steentjes, veren en andere natuurvondsten, het ging allemaal mee naar huis.

Toen ik ouder werd ging ik regelmatig met mijn ouders mee naar vlooienmarkten. Dat was pas schat zoeken! Er ging een wereld voor mij open. Mooie spullen voor weinig! Mijn hart maakte steeds een sprongetje bij de parels die ik tussen de afgedankte spullen vond.

Geboren uit liefhebberij

Had ik meer spullen verzameld dan er in mijn ruimte paste? Dan mestte ik mijn verzameling uit en ging dan zelf op een rommelmarkt staan om mijn brocante te verkopen.

Het was iets wat ik erbij deed, gewoon omdat het mijn passie was. Door mijn werk als stewardess, wat ik toen fulltime deed, werd het lastig om deze liefhebberij er naast te doen.

Ik stopte

Tot juli 2020. Mijn vriend en ik waren op vakantie in Frankrijk en belandde in een magnifieke brocanterie. Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel. Ik verzamelde wat Franse brocante bij elkaar en zette het op Instagram. Vanaf dag één gingen de brocante vondsten als warme broodjes over de virtuele toonbank. Mijn oude liefde voor brocante, vintage, curiosa en antiek werd weer nieuw leven in geblazen. Et voilà, Sofia’s Brocante is nu een feit.

Shop mijn schatten

Nouveau dans la boutique