Waarom oranje de hipste kleur was in de jaren '70: een terugblik

Waarom oranje de hipste kleur was in de jaren '70: een terugblik

Ben je ook wel eens benieuwd waarom de kleur oranje zo hip was in de zeventiger jaren? Deze opvallende kleur was destijds niet te missen en is ook nu nog steeds populair in retro- en vintage mode. In deze blogpost vertel ik je meer over de oorsprong en populariteit van de kleur oranje in de zeventiger jaren.

Opvallend oranje

De kleur oranje heeft altijd al een opvallende uitstraling gehad en is daarmee een ideale kleur voor modeontwerpers. In de zeventiger jaren werd de kleur oranje steeds populairder in mode- en interieurdesign. Dit had mede te maken met de culturele veranderingen die in die tijd plaatsvonden. Mensen waren op zoek naar nieuwe manieren om zich te uiten en zich te onderscheiden van anderen. De felle kleuren van de jaren zestig maakten plaats voor meer ingetogen tinten, maar oranje bleef een opvallende en vrolijke kleur die goed paste bij de veranderende tijdsgeest.

Voetbal

Daarnaast speelde de populariteit van het Nederlands voetbalelftal in die tijd ook een grote rol in de populariteit van de kleur oranje. Het Nederlandse voetbalelftal behaalde in 1974 de tweede plaats tijdens het WK voetbal en droeg daarbij een feloranje shirt. Dit shirt werd niet alleen door voetbalfans omarmd, maar ook door modeontwerpers en fans van retro- en vintage mode.

De kleur oranje was in de zeventiger jaren dus een perfecte kleur om je te onderscheiden en jezelf te laten zien. Het paste bij de veranderende tijdsgeest en de behoefte aan zelfexpressie. Bovendien was de kleur niet alleen populair in mode, maar ook in interieurdesign. Oranje werd gebruikt in meubels en accessoires, zoals tapijten en kussens.

Vrolijkheid en creativiteit

Nu, bijna vijftig jaar later, is de kleur oranje nog steeds populair in retro- en vintage mode. Het is een kleur die terugblikt op een tijd van verandering en vernieuwing, maar tegelijkertijd ook vrolijkheid en creativiteit uitstraalt.

Kortom, de kleur oranje was in de zeventiger jaren een populaire kleur vanwege de behoefte aan zelfexpressie en de populariteit van het Nederlands voetbalelftal. Kijk eens bij Retro/Jaren 70 voor de leukste jaren 70 vondsten. ALs je van oranje houdt, zit er zeker wat voor je bij!

Ik hoop dat ik je meer heb kunnen vertellen over de populariteit van de kleur oranje in de zeventiger jaren. Wat vind jij van deze kleur? Laat het me weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.