Ooit gehoord van de woontrend Dark Academia?

Ooit gehoord van de woontrend Dark Academia?

Dark Academia is een opkomende woontrend die geïnspireerd is op de sfeer van oude bibliotheken, universiteitscampussen en vintage boeken. Het combineert elementen van nostalgie, elegantie en intellectualisme om zo ​​unieke en kunstzinnige stijl in jouw interieur te creëren. In dit blog willen we je inspireren met ideeën en tips om de Dark Academia-woontrend in jouw huis toe te passen.

Kleurenpalet

Dark Academia draait om donkere, gedempte tinten. Denk aan diepe kleuren zoals donkerbruin, mosgroen, diepblauw en aubergine. Deze kleuren dragen bij aan de mysterieuze en elegante sfeer die zo kenmerkend is voor deze trend.

Meubels

Kies voor meubels met een vintage uitstraling. Antieke boekenkasten, donkerhouten bureaus en leren fauteuils passen perfect bij de Dark Academia-stijl. Ook meubels met barokke details en gravures voegen die typische historische charme toe.

Accessoires

Om de Dark Academia-stijl te versterken, kun je accenten toevoegen zoals vintage boeken, verweerd ogende foto's, messing kandelaars en oude schoolartikelen zoals een klassieke typemachine. Deze accessoires dragen bij aan de nostalgische sfeer van je interieur. 

Verlichting

Creëer een warme atmosfeer met zacht gedimd licht. Kies voor tafellampen met lampenkappen van fluweel en glazen lampen met een vintage uitstraling. Dit zorgt voor een rustige en intieme sfeer, perfect voor het lezen van een goed boek.

Textiel

Kies voor zware stoffen zoals fluweel, zijde en wol om een luxueuze uitstraling te creëren. Denk aan fluwelen kussens op een leren bank, een wollen tapijt op de vloer of zijden gordijnen die de elegantie toevoegen aan deze interieurstijl.

Kunst en decoratie

Hang historische kaarten, schilderijen of gravures aan de muur. Denk aan klassieke portretten of landschappen die bijdragen aan de academische sfeer.

Door deze tips toe te passen, kun je een elegante en nostalgische sfeer creëren in je interieur. Of je nu een speciale ruimte wilt inrichten of je hele huis wilt transformeren, de Dark Academia-stijl biedt talloze mogelijkheden om je eigen unieke twist aan deze trend te geven. Veel plezier met het creëren van je eigen Dark Academia-woonstijl!

Note: de antieke Underwood typemachine op de foto is ook te koop.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.