Franse tuinvazen

Franse tuinvazen

De Franse tuinvaas heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e en 18e eeuw. Aanvankelijk werden deze vazen gebruikt als ornamenten in de tuinen van kastelen en paleizen, waar ze dienden als statement pieces die de elegantie en rijkdom van de eigenaar benadrukten.

Trend

In deze tijd was er een trend om de tuinen symmetrisch en vormelijk aan te leggen. Dit betekende dat er vaak specifieke plekken waren voor tuinbeelden en ornamenten, zoals de Franse tuinvaas. Deze vazen waren vaak gemaakt van materialen als steen, marmer of brons, en hadden een opvallend ontwerp met vaak klassieke elementen als zuilen en decoratieve figuren.

In de loop der tijd veranderde de stijl van tuinen en daarmee ook het gebruik van de Franse tuinvaas. Na de Franse Revolutie keerde men zich af van de opzichtige en extravagante tuinstijl van de adel en richtte men zich meer op eenvoud en functionaliteit. De Franse tuinvaas werd in deze periode meer gebruikt als praktisch element, bijvoorbeeld om water op te vangen voor fonteinen.

Populaire keuze

Tegenwoordig zijn Franse tuinvazen nog steeds een geliefd ornament in tuinen over de hele wereld. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen en ontwerpen, waardoor ze in vrijwel elke tuinstijl kunnen passen. Met hun rijke geschiedenis en klassieke uitstraling blijven Franse tuinvazen een populaire keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en tijdloze decoratie voor de tuin.

Als je een Franse tuinvaas wilt toevoegen aan jouw tuin, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je bedenken wat voor soort vaas geschikt is voor jouw tuin en wat je precies wilt uitstralen. Zo is een grote, indrukwekkende vaas geschikt voor een statige tuin, terwijl een kleinere vaas beter past bij een intiemere setting. Daarnaast moeten Franse tuinvazen op een stevige ondergrond worden geplaatst. 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.