Market servies Figglo Flint

Market servies Figglo Flint

In 1966 ontwierp Turi Gramstad Olivier het servies Market voor Figgjo Flint, dat al snel populair werd in heel Scandinavië, maar ook wereldwijd. Het Market-servies is nog steeds één van de klassiekers uit het Figgjo assortiment.

Vissersgemeenschappen

Turi ontwierp het servies 'Market' omdat ze geïnspireerd was door de rijke tradities en cultuur van de Noorse vissersgemeenschappen. Het servies is geïnspireerd op de vismarkt en de subtiel golvende lijnen vertegenwoordigen de zee. Oliver wilde de schoonheid van deze gemeenschappen vastleggen en ze eren door het creëren van een functioneel en duurzaam servies.

Het servies Market is een vrij minimalistisch en tijdloos servies dat zich kenmerkt door zijn eenvoudige lijnen en vormen.

Rijke traditie

Figgjo Flint heeft een rijke traditie van het maken en ontwerpen van keramiek. Het bedrijf streeft er altijd naar om het perfecte evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek te vinden. Het resultaat is een servieslijn dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en handig in gebruik, maar ook nog eens van hoge kwaliteit.

Het vintage servies kom je niet zomaar tegen en was blij verrast toen ik de Market serviesonderdelen, die nu verkrijgbaar zijn in de webshop, op mijn pad kwamen.

Benieuwd? Klik dan op deze link Market

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.