Heerlijk en makkelijk recept voor Franse appeltaart

Heerlijk en makkelijk recept voor Franse appeltaart

De herfst is nu een feit en het oogsten van appels is volop aan de gang. Wat is er leuker dan zelf taart bakken van zelf geplukte appels? De lekkerste Franse appeltaart maak je namelijk zelf. Hier is speciaal voor jou een eenvoudig recept voor een heerlijke Franse appeltaart.

Ingrediënten:

- 1 bladerdeeg bodem (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
- 5-6 appels, geschild, in partjes gesneden
- 100 g suiker
- 1 ei, geklopt
- 50 g boter, gesmolten
- 1 tl kaneel
- 1 el citroensap

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Leg de bladerdeegbodem in een ronde taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
3. Meng de appelpartjes, suiker, kaneel en citroensap in een kom tot de appels goed bedekt zijn.
4. Schik de appelmengeling netjes over de bladerdeegbodem.
5. Giet de gesmolten boter over de appels.
6. Bak de taart 30-35 minuten in de oven tot de appels zacht zijn en het deeg mooi goudbruin.
7. Haal de taart uit de oven en bestrijk de bovenkant met het geklopte ei.
8. Zet de taart terug in de oven en bak nog 10-15 minuten tot de bovenkant mooi glanst.
9. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Tip: Serveer eventueel met vanillesaus of een bolletje vanille-ijs.
Geniet ervan!

Gebakstellen, taartvorkjes en een taartschep nodig? Die vind je in de
webshop!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.