Heilige Rita patrones der hopelozen

Heilige Rita *VERKOCHT*

Heilige Rita , geboren als Margherita Lotti in het jaar 1381 in Roccaporena, Italië, had een buitengewoon leven dat ons inspireert met haar toewijding aan God en haar dienstbaarheid aan anderen.

Zware jeugd

Margherita had een zware jeugd, waarin ze werd geconfronteerd met talloze uitdagingen en moeilijkheden. Op jonge leeftijd verloor ze haar ouders en werd ze opgevoed door haar tante, die haar opvoedde in de deugden van geloof en liefde voor anderen.

Op 12-jarige leeftijd vroeg Margherita om toestemming om het klooster in te gaan, maar haar ouders dwongen haar om te trouwen met een man genaamd Paolo Mancini. Ondanks hun moeilijke relatie, bleef Margherita trouw aan haar geloften en probeerde ze haar man te bekeren. Na 18 jaar huwelijk overleed Paolo. Margherita bracht hun twee zonen groot met liefde en geduld.

Na de dood van haar man en haar zonen vroeg Margherita toestemming om toe te treden tot het Augustinessenklooster, maar werd afgewezen vanwege haar leeftijd en haar verleden als getrouwde vrouw. Ze gaf echter niet op en bleef vasthouden aan haar verlangen om God te dienen.

Stigmata

Uiteindelijk werd Margherita op miraculeuze wijze toegelaten tot het klooster van Santa Maria Maddalena in Cascia. Haar deugdzaamheid en toewijding waren duidelijk zichtbaar in haar dagelijkse leven. Ze ontwikkelde een diepe spirituele verbinding met God en ontving de genade van de stigmata, waardoor ze de wonden van Christus in haar lichaam droeg. Het stigma ontving ze op Goede Vrijdag in 1442, door een doorn van de Christus doornenkroon in haar voorhoofd.

Margherita, nu bekend als Rita, verspreidde liefde en vergeving onder de nonnen en de mensen in haar omgeving. Ze was een bron van troost en hoop voor degenen die hopeloze situaties doormaakten, en daarom is ze de beschermheilige geworden van hopeloze gevallen.

Hoop

Heilige Rita overleed op 22 mei 1457, maar haar nalatenschap van geloof en barmhartigheid blijft voortleven. Haar leven herinnert ons eraan dat ondanks de moeilijkheden die we tegenkomen, er altijd hoop is en dat we met liefde en vergeving anderen kunnen helpen en inspireren.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.