Theresia van Lisieux

Heilige Theresia van Lisieux

Theresia van Lisieux, geboren op 2 januari 1873 in Alençon, Frankrijk, was een buitengewone vrouw die bekend staat om haar eenvoudige spiritualiteit en toewijding aan God. Op 15-jarige leeftijd trad ze toe tot het klooster van de Karmel in Lisieux, waar ze de rest van haar leven zou doorbrengen.

Kleine wegen

Theresia had een bijzondere relatie met God en geloofde in het concept van "kleine wegen" - dat wil zeggen, dat men geen grote daden hoeft te verrichten om spirituele groei te bereiken, maar eerder kleine, dagelijkse handelingen van liefde en dienstbaarheid.

Vanwege haar eenvoudige levensstijl en bescheidenheid, werden Theresia's spirituele geschriften zeer gewaardeerd en al snel begon ze bekend te worden als een geleerde en leraar. Haar autobiografie "Historie d'une Âme" werd na haar dood gepubliceerd en bleek een enorme inspiratiebron te zijn voor velen.

Hoop en liefde

Theresia, ook wel bekend als Theresia van het Kind Jezus en het Heilig Aanschijn, was niet alleen een religieus leider, maar ook een symbool van hoop en liefde. Ze werd gezien als een model van deugdzaamheid en vertrouwen, en veel mensen zochten haar begeleiding en gebed.

Een populaire manier om Theresia van Lisieux te eren en te herinneren, is door het bezitten van een antiek standbeeld van haar. Deze antieke beelden worden vaak gekoesterd vanwege hun historische waarde, maar ook vanwege de spirituele betekenis die ze vertegenwoordigen. 

Hoe herken je Theresia? Zij wordt altijd afgebeeld met een crucifix, rozen en een blik die devotie uitstraalt.


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.