Oorclips als statussymbool

Oorclips als statussymbool

In de jaren 50 en 60 werden oorclips veel gedragen omdat oorbellen met een gewone steker toen minder gebruikelijk waren. Veel vrouwen vonden oorclips handig omdat deze op het oor werden geklemd en geen gaatjes in het oor nodig hadden. Daarnaast waren oorclips een modieuze accessoire en werden ze vaak gebruikt om een outfit compleet te maken. Tegenwoordig worden oorclips ook nog wel gedragen, maar zijn oorbellen met stekers en gaatjes in het oor toch wel de meest voorkomende optie.

PRAKTISCH

Ook was toentertijd het dragen van oorbellen niet altijd praktisch, vanwege de populariteit van kapsels met opgestoken haar. Oorbellen zouden in de war raken in het haar en konden pijnlijk zijn als ze per ongeluk vast kwamen te zitten in het haar of kleding van de dame in kwestie. Oorclips waren daarom handiger omdat ze op de oorlellen klikten en niet door het oor werden gestoken. Dit maakte het ook mogelijk om meer opvallende en zwaardere oorclips te dragen zonder het risico te lopen dat de oren uitrekken of beschadigen.

Bovendien waren oorclips in die tijd erg in de mode en werden ze gezien als een symbool van luxe en rijkdom. Het was dus ook een statussymbool om oorclips te dragen in plaats van oorbellen.

INSPIRATIE

Het ontwerp van oorclips in de jaren 50 en 60 was geïnspireerd door de art-decostijl van de jaren 20 en 30. Veel oorclips uit die tijd hadden geometrische vormen, zoals cirkels, ovalen en driehoeken. De oorclips werden ook gemaakt met edelstenen, parels, kristallen en diamanten, voor mensen die meer te besteden hadden.

Hoewel oorclips in de afgelopen decennia minder populair zijn geworden, worden ze nog steeds gedragen door mensen die geen gaatjes in hun oren hebben of die gewoon de veelzijdigheid van de oorclips waarderen.

Dus als je een fan bent van vintage sieraden, klik dan hier om te zien welke oorclips Sofia's Brocante heeft om aan jouw unieke vintage look toe te voegen!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.